Termeni & Condiții

TERMENI ȘI CONDIȚII DE UTILIZARE

 

 1. DEFINITII SI TERMENI

Vanzator ENK JV HOMECARE SRL, persoana juridica de nationalitate romana avand sediul social Str. Barboși nr. 12A, bl. O4, sc. 4, ap. 73, Galați, detinator al magazinului online spionescu.ro, 

Brand-ul Spionescu.ro – este marca inregistrata ENK JV HOMECARE SRL

Cumparator – poate fi orice persoana fizica care are varsta peste 16 ani sau persoana juridica sau orice entitate juridica care isi face un Cont in Site si efectueaza o Comanda.

Client – poate fi orice persoana fizica care are varsta peste 16 ani sau persoana juridica care are sau obtine acces la CONTINUT, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre SPIONESCU.RO (electronic, telefonic, etc) sau in baza unui acord de utilizare existent intre SPIONESCU.RO si acesta si care necesita crearea si utilizarea unui Cont.

Utilizator – orice persoana fizica care are varsta peste 16 ani sau persoana juridica inregistrata pe Site, care, prin finalizarea procesului de creare a Contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea Termeni si Conditii Generale.

Cont – sectiunea din Site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Cumparatorului transmiterea Comenzii si care contine informatii despre Client/Cumparator si istoricul Cumparatorului in Site (Comenzi, facturi fiscale, garantii Bunuri, etc.). Utilizatorul este responsabil si se va asigura ca toate informatiile introduse la crearea Contului sunt corecte, complete si actualizate.

Cosul meu – sectiune care permite Cumparatorului/Utilizatorului sa adauge Bunuri pe care doreste sa le achizitionezela momentul adaugarii sau la un moment ulterior; in cazul in care Bunurile nu sunt achizitionate la momentul adaugarii prin efectuarea Comenzii, Cumparatorul/Utilizatorul va beneficia de serviciul oferit de catre Vanzator de urmarire a Bunurilor si Serviciilor prin primirea de Comunicari Comerciale din partea acestuia.

Site – magazinul online gazduit la adresa web SPIONESCU.RO.ro si subdomeniile acestuia.

Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului intentia sa de a achizitiona Bunuri si Servicii de pe Site.

Bunuri– orice produs listat pe Site, inclusiv produsele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului ca urmare a Contractului incheiat.

Campanie – actiunea de a expune in scop comercial, un numar finit de Bunuri si/sau Servicii avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre Vanzator.

Contract – reprezinta contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului.

Continut – reprezinta:

 • – toate informatiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic;
 • – continutul oricarui e-mail trimis Cumparatorilor de catre Vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
 • – orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al Vanzatorului, Cumparatorului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;
 • – informatii legate de Bunurile si/sau tarifele practicate de Vanzator intr-o anumita perioada;
 • – informatii legate de Bunurile si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care Vanzatorul are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada;
 • – date referitoare la Vanzator, sau alte date privilegiate ale acestuia.

Document – prezentele Termene si Conditii.

Comunicari Comerciale – orice tip de mesaj trimis (cum ar fi: e-mail/SMS/ telefonic/mobile.)  continand informatii generale si tematice, informatii cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care le-ati achizitionat, informatii cu privire la oferte sau promotii, informatii referitoare la Bunuri si Servicii adaugate in sectiunea “Cont/Cosul meu” sau sectiunea  “Cont/Favorite” precum si alte comunicari comerciale cum ar fi cercetari de piata si sondaje de opinie.

Tranzactie – incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui Bun si/sau Serviciu de catre SPIONESCU.RO, Cumparatorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre Vanzator, indiferent de modalitatea de livrare.

Momentul incheierii contractului la distanta -  momentul confirmarii pe un suport durabil (ex: e-mail) a acceptarii comenzii de catre vanzator si angajamentul de a transfera proprietatea asupra produselor catre cumparator.

Recenzie - opinii personale sub formă de text si/sau rating (număr de stele acordate de la 0 la 5) acordată de către cumpărătorii unui produs sau utilizatorii site-ului si reprezinta o evaluare redactata pe baza experientei personale si capacitatii acestora de a realiza comentarii calitative și nu este garantat ca acestea provine intrutotul doar de la cumpărători care au utilizat sau au achiziționat efectiv produsul. Înainte de a fi publicate, recenziile sunt verificate prealabil pentru a nu conține cuvinte obscene sau ofensive.„

 

 1. DOCUMENTE CONTRACTUALE
 2. 1. Toate informațiile prezente în acest site sunt oferite cu bună credință. De asemenea exista posibilitatea, puțin probabilă, de a apărea erori de natura tehnică sau de conținut, legate de specificații tehnice sau imagini /video sau chiar de prețuri, stocuri sau disponibilitatea produselor, care pot aparea de exemplu la comenzile efectuate în afara orelor de lucru sau datorita lipsei conexiunii internet cauzata de furnizorii de servicii de comunicații electronice, etc situațiile descrise anterior nefiind exhaustive, etc.
 3. 2. Prin inregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.
 4. Notificarea primita de catre Cumparator, dupa efectuarea Comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.
 5. 4. Vanzatorul întreprinde toate diligențele profesionale pentru a asigura acuratetea informatiilor de pe acest website (inclusiv prețuri) motiv pentru care, pentru asigurarea certitudinii informatiilor, toate comenzile solicitate vor parcurge un proces prealabil de confirmare a stocului, caracteristicilor produsului si pretului inainte ca Vânzătorul să-și ia anagajamentul contractual de a transfera proprietatea produselor catre cumparatori.
 6. 5. Dacă, în ciuda tuturor demersurilor realizate de vanzator, pe interfața magazinului online sunt afișate astfel de erori de natură tehnică, inclusiv un preț net inferior prețului real practicat la un produs sau o categorie de produse, dintr-o posibilă eroare de sistem, fără intenția de a induce in eroare potențialii consumatori, vanzatorul va transmite cumparatorului prin posta electronica si/sau SMS prețul, stocul și caracteristicile actualizate, consumatorul având dreptul de a nu accepta oferta modificată. 
 7. 6. Confirmarea receptionarii si preluarii comenzii NU echivaleaza cu acceptarea comenzii in sensul incheierii contractului intre Vanzator si Cumparator. Momentul incheierii contractului la distanta il constituie momentul confirmarii, pe un suport durabil (ex: email), de catre vanzator a acceptarii comenzii, in speta, confirmarea disponibilitatii stocului, pretului, caracteristicilor tehnice si angajamentul de a transfera proprietatea asupra produselor catre cumparator.

 

 1. 7. Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Cumparator in momentul primirii de catre Cumparator de la Vanzator, prin intermediul postei electronice si/sau SMS a notificarii de expediere a Comenzii.

 

 1. POLITICA DE VANZARE ONLINE
 2. 1. Accesul in vederea efectuarii unei Comenzii ii este permis oricarui Utilizator/Cumparator.

Pentru motive justificate SPIONESCU.RO isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Utilizatorului/Cumparatorului in vederea efectuarii unei Comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Utilizatorului/Cumparatorului pe Site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel SPIONESCU.RO. In oricare dintre aceste cazuri, Utilizatorul/Cumparatorul se poate adresa Departamentului de Relatii cu Clientii al SPIONESCU.RO, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor susmentionate.

 1. 2. Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta sau prin adresele mentionate la sectiunea “contact” din Site. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.
 2. In cazul unui volum de trafic neobisnuit de mare provenit din partea unei retele de internet, SPIONESCU.RO isi rezerva dreptul de a cere Utilizatorilor/Cumparatorilor introducerea manuala a codurilor de validare de tip captcha, in vedere protejarii informatiei din cadrul Site-ului.
 3. SPIONESCU.RO poate publica pe Site informatii despre Bunuri si/sau Servicii si/sau promotii practicate de catre acesta sau de catre oricare alt tert cu care SPIONESCU.RO are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.
 4. Toate tarifele aferente Bunurilor prezentate pe Site sunt exprimate in lei (RON) si includ T.V.A
 5. In conditiile prevazute de lege, pretul Bunurilor electronice afisat pe Site, include Taxa de timbru verde. In cazul in care Utilizatorul/Cumparatorul solicita detalii cu privire la suma exacta adaugata la pretul Bunului, acesta va contacta Departamentul de Relatii cu Clientii SPIONESCU.RO.
 6. 7. In cazul platilor online Vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumparator, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Cumparatorul.
 7. Toate informatiile folosite pentru descrierea Bunurilor disponibile pe Site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

 

 1. PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA

1.Continutul, astfel cum este definit in preambul, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusiva a SPIONESCU.RO, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare).

 1. Clientului/Cumparatorului/Utilizatorului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui Continut in orice alt context decat cel original intentionat de SPIONESCU.RO, includerea oricarui Continut in afara Site-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al SPIONESCU.RO asupra Continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea Continutului, decat cu acordul scris expres al SPIONESCU.RO.

 

 1. 3. Orice Continut la care Clientul/Cumparatorul/Utilizatorul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta Documentului, in cazul in care Continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre SPIONESCU.RO si acesta, si fara nicio garantie implicit sau expres formulata din partea SPIONESCU.RO cu referire la acel Continut.
 2. 4. Clientul/Cumparatorul/Utilizatorul poate copia, transfera si/sau utiliza Continut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile Documentului.
 3. In cazul in care SPIONESCU.RO confera Clientului/Cumparatorului/Utilizatorului dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit continut, la care Clientul/Cumparatorul/Utilizatorul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe site sau a perioadei definite in acord, conform conditiilor definite, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea SPIONESCU.RO pentru respectivul Client/Cumparator/Utilizator sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare.
 4. Niciun Continut transmis catre Client, Utilizator sau Cumparator, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea SPIONESCU.RO si/sau al angajatului/prepusului SPIONESCU.RO care a mijlocit transferul de Continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.

 

 1. COMANDA
 2. 1. Clientul/Cumparatorul poate efectua Comenzi pe Site, prin adaugarea Bunurilor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza Comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un Bun este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui Bun in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a Bunului.

2.Procedura de incheiere a contractului la distanță este structurat pe două etape. După transmiterea de catre consumator a comenzii, acesta va primul un prim mesaj ce reprezintă „o confirmare a solicitarii comenzii„ succedata de o verificare si confirmare interna a stocului, pretului produsului, pretul livrarii, caracteristicilor produsului, accesoriilor etc, dupa care consumatorul va primi un al doilea mesaj care reprezintă „confirmarea acceptarii si livrarii comenzii (momentul incheierii contractului)„.

 1. Prin finalizarea Comenzii Cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii.
  4. Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului.
  5. Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator (dar neconfirmata de vanzator), in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:
  5.1. neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului, a tranzactiei, in cazul platii online;
  5.2. invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de SPIONESCU.RO, in cazul platii online;
  5.3. datele furnizate de catre Client/Cumparator, pe Site sunt incomplete si/sau incorecte;

Pentru alte detalii privind metodele de plată vă rugăm să citiți secțiunea „Metode de plată„ 1. DREPTUL DE RETRAGERE
 2. Pentru detalii cu privire la politica de retur, atât cea legală cât și cea voluntară, precum și răspunderea consumatorului pentru manipularea necorespunzătoare a bunurilor și implicit diminuarea valorii acestor produse vă rugăm să citiți secțiunea dedicată din site

 

 1. BUNURI PENTRU CARE NU SE ASIGURA DREPTUL DE RETRAGERE
 2. 1. În conformitate cu prevederile legale sunt exceptate de la retur produsele fabricate sau confecţionate după specificaţiile prezentate de consumator sau la comandă, produsele personalizate în mod clar la cererea expresă a consumatorului, produsele care au fost expres adaptate/confecționate consumatorului, produsele sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de consumator, bunuri care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente, precum și alte categorii de produse și servicii

 

 1. GARANȚII
 2. Detalii privind drepturile și obligațiile dvs în ceea ce privește garanția precum și condițiile prin care se acordă sau pierde dreptul la garanție și condițiile de trimitere a produselor în garanție le regăsiți în secțiunea  specifică din site „ Garanția Produselor„  precum și în certificatul de garanție și /sau în intructiunile  din manualul de utilizare care vă sunt oferite pe un suport durabil la achiziționarea produselor. Va recomandam sa respectati conditiile mentionate in acestea pentru acordarea garantiei

 

 1. CONFIDENTIALITATE
 2. 1. SPIONESCU.RO va pastra confidentialitatea informatiilor de orice natura pe care le furnizati. Dezvaluirea informatiilor furnizate se va putea face doar in conditiile mentionate in prezentul Document.
 3. 2. Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator/Client cu privire la Comanda/Contract fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.

 

 1. FACTURARE – PLATA 
 2. 1. Preturile Bunurilor si Serviciilor afisate in cadrul site-ului www.SPIONESCU.RO.ro includ T.V.A. conform legislatiei in vigoare.
 3. Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.
  3. Vanzatorul va transmite Cumparatorului factura aferenta Comenzii ce contine Bunuri si/sau Servicii vandute de SPIONESCU.RO.
 4. Pentru o corecta comunicare a facturii aferente Comenzii, Cumparatorului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul sau si de a accesa informatiile si documentele aferente fiecarei Comenzi, existente in Cont.
 5. Prin aceasta modalitate de comunicare Cumparatorul, accesand Contul sau, va detine o evidenta a facturilor emise de SPIONESCU.RO, putandu-le salva si arhiva la randul sau in orice moment si in orice modalitate pe care o doreste.
 6. Prin trimiterea Comenzii, Cumparatorul isi exprima acordul sa primeasca facturile in format electronic prin adaugarea acestora de catre SPIONESCU.RO in Contul sau prin intermediul postei electronice, la adresa de e-mail mentionata in Contul sau.
 7. In cazul in care aceste informatii sunt indisponibile mai mult de 48 (patruzecisiopt) de ore in Cont, te rugam sa ne sesizezi acest aspect pe adresa de mail: office@SPIONESCU.RO.ro.

 

 1. TRANSFERUL PROPRIETATII BUNURILOR
 2. 1. Proprietatea asupra Bunurilor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in Comanda (intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului).

 

 1. RASPUNDERE
 2. Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea acestora.
  2. Prin crearea si utilizarea Contului, Utilizatorul/ Cumparatorul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de Cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii Contului, si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau.
  3. Prin crearea Contului si/sau utilizarea Continutului si/sau plasarea Comenzilor, Clientul / Utilizatorul/ Cumparatorul accepta in mod expres si fara echivoc Termenele si Conditiile Site-ului in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul Site-ului, existenta la data crearii Contului si/sau utilizarii continutului si/sau la data plasarii Comenzii.
 3. Vanzatorul isi rezervă dreptul de a actualiza și modifica periodic Termenele si Conditiile Site-ului pentru a reflecta orice modificări ale modului si conditiilor de functionare a Site-ului sau orice modificări ale cerințelor legale. Documentul este opozabili Clientilor / Utilizatorilor/ Cumparatorilor de la momentul afisarii in Site.  În cazul oricărei astfel de modificări, vom afișa pe Site versiunea modificată a Documentului, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acestui Document.

 

 1. INFORMARE PRIVIND DEȘEURILE DE ECHIPAMENTE ELECTRONICE

Aveți un rol deosebit in reutilizarea, reciclarea si alte forme de valorificare a echipamentelor electrice si electronice (DEEE) astfel ca va recomandam sa va informati cu privire la centrele de predare si colectare existente, puse la dispozitia dvs in zona unde locuiti. DEEE-urile nu se elimina ca deseuri municipale nesortate, ci se colecteaza selectiv, utilizatorii de EEE avand obligatia de a colecta separat DEEE si de a nu elimina DEEE impreuna cu deseurile municipale nesortate. DEEE sunt nocive si nu sunt biodegradabile. Nu depozitati DEEE in locuri nesupravegheate (langa ghenele de gunoi sau in alte locuri publice). Acestea nu numai ca sunt un pericol pentru mediu, dar iau si drumul unei valorificari necorespunzatoare, care implica consecinte uneori incalculabile pentru sanatatea umana. Recicleaza impreuna cu noi!

 1. FORTA MAJORA
 2. 1. Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.
 3. Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

 

 1. LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA
 2. Termenii și condițiile acestui site sunt in conformitate cu prevederile OUG 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii care transpune Directiva Directiva 2011/83/UE privind drepturile consumatorilor, Orientărilor Comisiei Europene (2021/C 525/01) privind interpretarea și aplicarea Directivei 2011/83/UE,  OUG 21/1992 privind protecția consumatorilor, OUG 140/2021 privind anumite aspecte referitoare la contractele de vânzare de bunuri (dreptul la garanții), O.G. 99/2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piata, Legea 363/2007 privind combaterea practicilor comerciale incorecte. Aceste acte normative se aplică consumatorilor (persoane fizice) Persoanelor juridice li se aplică prevederile Legii 287/2009 privind Codul Civil.
 3. 2. Eventualele litigii aparute intre Vanzator si Utilizatori / Cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Municipiul Galați